Renovatie voor Ruitersportcentrum te Capriole

Ruitersportcentrum Capriole gevestigd in Haaksbergen heeft ervoor gekozen om de beplating van de manege te laten vervangen. Een goede ruimte om je ruitersport te verbeteren is voor de ruiters van groot belang!

Bij de stal hebben we allereerst 2308m² asbest van het dak verwijdert en afgevoerd. Hierna hebben we het glaswol verwijderd in de kantineruimte. Nadat dit afgerond was, werden de geïsoleerde sandwichpanelen op de rijhal gemonteerd.

Voor het 1912m² dakoppervlakte hebben we geïsoleerde FL 1100 TR 3+ panelen gebruikt. Deze panelen hebben een isolatiewaarde van 2,07m²K/W. De kleur aan de buitenzijde is Antraciet Matt, en heeft aan de binnenzijde een aluminium cachering.

Deze brandwerende panelen hebben een maximum isolatiewaarde van 7,07m²K/W. En zijn geschikt voor de meeste bouw- en renovatieprojecten. De werkende breedte van het paneel is 1,10 meter, en is te verkrijgen met een totale lengte van maar liefst 25 meter. Hierdoor legt het paneel moeiteloos grote afstanden af.

Na de montage van de dakbeplating hebben we op de rijhal een lichtnok van 50m¹ geplaatst. Deze lichtnok is uitgevoerd in het Opaal. Doordat er een witte transparante laag over de platen zit, wordt het felle zonlicht tegengehouden, dit geeft een ‘rustiger’ of ‘minder fel’ licht in de stal.   

Tot slot hebben we de manege voorzien van dakgoten. Deze 70m¹ aluminium getrokken dakgoten zijn gemonteerd in de kleur Wit (RAL 9007).

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord