Renovatie Maatschap de Groene in Bant

Veel loodsen in de agrarische sector zijn na een aantal jaar aan vervanging toe, zo ook in het plaatsje Bant. Maatschap De Groene houdt zich voornamelijk bezig met de teelt van groenten, wortel- en knolgewassen.

Op de loodsen lagen deels asbest golfplaten, deze zijn vervangen door geïsoleerde PIR EKO B dakpanelen. Deze FALK 1000 panelen hebben een golfprofilering, en zijn geschikt als dak- en wandpaneel.

Deze PIR panelen hebben van zichzelf al een vochtwerende kwaliteit, maar bij de PIR panelen met aluminium cachering (bedekking) krijgt de vochtbestendigheid een extra impuls dankzij de dampremmende werking van de cachering. Daarnaast zorgt deze bovenlaag ervoor dat het zonlicht wordt weerkaatst, zodat de warmte niet naar binnenkomt. 

Dit paneel heeft brandklasse B en is voornamelijk gemaakt voor agrarische gebouwen, of als vervanging voor asbest daken. De panelen hebben een isolatiedikte van 60-100mm met een totale Rc-waarde van 3,31m²K/W.

De buitenzijde van het paneel is voorzien van een HPS coating, in de kleur Terracotta.

Voor de wanden zijn er geïsoleerde FL 1060 WB panelen gemonteerd, met een isolatiedikte van 60mm. Met aan de binnenzijde een standaard interieurcoating in de kleur Wit (RAL 9002). De buitenplaat van het paneel heeft een box- profilering. Het paneel heeft een HPS coating in de kleur Mooreland Green.

De kleurencombinatie van de loodsen zijn kleurrijk en steken goed af. Mooreland Green past uiteraard ook goed in het agrarische aspect. Beide loodsen hebben we ook voorzien van goede afvoer van het water. Hiervoor hebben we 146m¹ crème aluminium getrokken dakgoten gemonteerd. 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord