Renovatie Loodsen voor Maatschap de Groene te Bant

Veel loodsen in de agrarische sector zijn na een aantal jaar aan vervanging toe, zo ook in het plaatsje Bant. Maatschap De Groene houdt zich voornamelijk bezig met de teelt van groenten, wortel- en knolgewassen.

Op deze loodsen lagen voor 1950m² asbest golfplaten, deze zijn vervangen door geïsoleerde FALK 1000 EKO B golfpanelen. Deze EKO variant voldoet aan brandklasse B en daarmee aan de eisen van het bouwbesluit.

De onderlaag van het paneel beschermt het paneel ook tegen invloeden van ammoniak. Deze panelen hebben van zichzelf al een vochtwerende kwaliteit, maar bij de deze panelen met aluminium cachering (bedekking) krijgt de vochtbestendigheid een extra impuls dankzij de dampremmende werking van de cachering. Daarnaast zorgt de bovenlaag ervoor dat het zonlicht wordt weerkaatst, zodat de warmte niet naar binnenkomt. De buitenzijde van het paneel is voorzien van een HPS200 Ultra® coating, in de kleur Terracotta.

Voor de 1095m² wanden zijn er geïsoleerde FALK 1060 wandblind panelen gemonteerd, met een isolatiedikte van 60mm. Aan de binnenzijde voorzien van een standaard interieurcoating in de kleur Wit (RAL 9002). Het paneel heeft een box- profilering en is voorzien van een HPS200 Ultra® coating in de kleur Mooreland Green.

De kleurencombinatie van de loodsen zijn kleurrijk en steken goed af. Mooreland Green past uiteraard ook goed in het agrarische aspect. Beide loodsen hebben we ook voorzien van goede afvoer van het water. Hiervoor hebben we 146m¹ crème aluminium getrokken dakgoten gemonteerd. 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord