Nieuwbouw unieke woning te Houten

Deze vrijstaande woning in Houten is volledig energieneutraal. De woning beschikt over een kelder en heeft twee verdiepingen. Daarnaast heeft het huis een kantoor aan huis en in de kelder is er onder andere plaats voor twee parkeerruimtes.

De woning bestaat volledig uit sandwichpanelen. Deze sandwichpanelen zijn geplaatst op een zichtbare staalconstructie en is gecombineerd met zwarte aluminium kozijnen. De binnenkant van de woning maakt de woning tot een echte loftwoning. Aan de achterkant van de woning bestaat uit glazen pui, daar is voor gekozen zodat er een ernom veel lichtval in het huis binnentreed.

Van deze woning in Houten is zowel het dak als de wand voorzien van geïsoleerde panelen, wat erg uitzonderlijk is. Voor het dak is gekozen voor geïsoleerde PIR dakpanelen FALK 1100TR 3+. De panelen hebben aan de buitenzijde een HPS coating in de kleur Alaska Grey, dit is te vergelijken met een zink kleur. Aan de binnenzijde hebben de panelen een interieurcoating.

De wanden zijn voorzien van geïsoleerde PIR wandpanelen FALK 1060WB. Deze hebben een dikte van 100mm. De wandpanelen hebben aan de binnenzijde een interieurcoating en aan de buitenzijde zijn deze voorzien van een HPS coating in de kleur antraciet Matt. De wandpanelen bereiken een RC isolatie waarde van 4,50m²K/W.