Hoofdvestiging Groenhart te Purmerend

Wij hebben in opdracht van Stabo Bouw uit Blokker dit mooie pand van Groenhart in Purmerend mogen voorzien van dak- en wand beplating. Groenhart is ontstaan in 1920 en verkopen gereedschappen, ijzerwaren en materieel. Dit doen zij inmiddels al 100 jaar en hebben ondertussen ruim 15.000 artikelen op voorraad. Purmerend is één van de tien vestigingen en daarmee is deze locatie ook de hoofdvestiging. 

Voor deze bedrijfshal hebben ze gekozen voor een unieke uitstraling. Voor de wandbeplating zijn namelijk omega's geschroefd. Achter deze omega's zijn de Laukien W40/70R damwand profielplaten gemonteerd. De buitenzijde heeft een PVDF coating in de kleur RAL 7021. Door de stalen omega's en de donkere kleur van de wandbeplating aan de buitenzijde stemt dit goed bij elkaar af en geeft dit een moderne uitstraling.

De stalen dakplaten zijn gemonteerd met profielplaten van het type 158R/750. Bij het gedeelte van het kantoor is de SV uitvoering toegepast. De andere oppervlakte is voorzien van een witte interieurcoating RAL 9002. Het dak is onderbroken en daar is ruimte gemaakt voor het dakterras. Voor de wanden zijn de geïsoleerde FALK wandpanelen van het type 1060WB gebruikt. Deze hebben een dikte van 100mm. De microrib profilering is hierbij toegepast. De wandpanelen hebben een RC isolatie waarde van 4,50m²K/W. Aan de bovenzijde van de wandpanelen zijn de gevels gemonteerd met materialen in dezelfde kleur. Door de lichte kleur van de wandpanelen komt het daglicht goed tot zijn recht.

Boven het logo op hoogte van het dakterras zijn er perfo profielplaten gemonteerd zodat er aan deze kant toch naar buiten gekeken kan worden. 

 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord