Een dakrenovatie voor de veestallen te Enter

De ligbox- en jongveestal in het dorpje Enter is voorzien van een geheel nieuw dak. Een jongveestal wordt gebruikt voor vee dat ongeveer elf maanden oud is. Het vee leeft dan in ligboxen.

De dakrenovatie begon bij het saneren van totaal 975m² asbestgolfplaten voor zowel de ligbox- als de jongveestal.

Hierna hebben we de ligboxenstal voorzien van 675m² geïsoleerde FALK 1100 TR 3+ dakpanelen. Dit paneel voor hellend dak heeft een 3-kroons trapeziumprofilering, met een werkende breedte van 1100mm. Door de EKO (B) variant heeft dit paneel brandklasse B en voldoet daarmee aan de gestelde eisen.

Het paneel is erg populair in de agrarische sector, dit komt door de bijzondere AGRI coating. Deze coating zorgt voor een langere levensduur voor agrarische toepassingen.

De cachering (bedekking) aan de binnenkant van het paneel heeft een vochtwerende kwaliteit, omdat de vochtbestendigheid een extra impuls krijgt. Aan de buitenzijde van het paneel zit een HPS200 Ultra® coating, in de kleur Antraciet Matt. 

Het dakoppervlakte van 260m² voor de jongveestal, hebben we voorzien van cementvezel golfplaten.

Tot slot hebben we beide stallen voorzien van extra lichtinval door twee lichtkoepels te plaatsen. De jongveestal is voorzien van een lichtkoepel van 16m¹ lang in een helderdere uitvoering, en de ligboxenstal is voorzien van een zadeldak van 37m¹ lang, in dezelfde uitvoering. Een lichtnok of lichtstraat zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook voor veel ventilatie in een ruimte!

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord