Subsidie asbest verwijderen?

Er zijn verschillende subsidie mogelijkheden waar u als bedrijf gebruik van kunt maken. In het geval van nieuwbouw en renovatie, en zeker als het gaat om nieuwbouw van bewaarplaatsen, kan dit heel interessant voor u zijn. Hardeman Isolatie adviseert u graag over de subsidiemogelijkheden die voor u van toepassing zijn. Hieronder de belangrijkste regelingen die beschikbaar zijn voor het verwijderen van asbest.

Fiscale regeling vervangen asbestdaken

Fiscale reling voor vervangen asbestdaken

Bij toepassing van onze isolatiepanelen zijn er aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Zo kunnen agrariërs bijvoorbeeld een aantrekkelijke lening krijgen om asbest door zonnepanelen te laten vervangen. Op dit moment kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en/of kunt u VAMIL aanvragen.


Provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

Provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf - zonnepanelen erop’

Vanaf 2013 is de stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ in het leven geroepen. Als (voormalig) agrariër of particulier woonachtig in het buitengebied kunt u gebruik maken deze subsidieregeling. Aanvankelijk liep de subsidieregeling tot 1 september 2015 maar aangezien het subsidieplafond bij de meeste provincies niet is bereikt is de kans groot dat regeling wordt verlengd. De regeling ziet er als volgt uit:

  • 4,5 euro subsidie per m2 asbestdak
  • Sanering moet gepaard gaan met terugplaatsing van zonnepanelen
  • Minimaal 250 m2 te saneren asbestdak
  • Per aanvrager maximaal 15.000 euro subsidie
  • Sanering van asbestdaken van gebouwen met een nevenfunctie mag, mits binnen het bouwblok
  • Plaatsing van minimaal 5 kW-piek zonnepanelen op een ander dak dan het gesaneerde dak mag op voorwaarde dat dit gebouw zich op een bouwblok uit de aanvraag bevindt
  • Alvorens asbest te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen, moet een complete aanvraag voor de subsidie ingediend zijn (inclusief alle gevraagde bewijsstukken). Het advies is om pas na ontvangst van de beschikking over te gaan tot uitvoering.
  • Aanvragers niet zijnde agrariërs kunnen tot een maximum van 30% van het plafond per provincie benutten.

Een vraag, of vrijblijvend advies? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op
Contact Hardeman Isolatie

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord