Kosten asbest verwijderen

Veel oudere gebouwen bevatten asbest. Vanaf 1945 tot in de jaren 80 werd dit veel gebruikt in en op gebouwen. Dit totdat duidelijk werd dat de asbestvezels schadelijk zijn als deze vrijkomen en ingeademd. In 1993 heeft de Nederlandse overheid het toepassen van asbest volledig verboden. Het zelf verwijderen van asbest is maar toegestaan tot 35 vierkante meter. Hierboven moet het asbest verwijderd worden door een gespecialiseerde partij.

Bij een renovatie, sloop of verbouwing is het verstandig over te gaan tot asbestverwijdering. Daarvoor dient u bij de gemeente een vergunning aan te vragen. In bijna alle gevallen dient u een rapport van een deskundig bedrijf te tonen bij de gemeente, waarin staat waar het asbest zich bevindt. Bovendien moet u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen voor de asbestverwijdering. De kosten daarvan worden op deze pagina toegelicht.

Stappen asbest verwijderen

  1. Om te bepalen of er sprake is van abest, zal eerst een asbestinventarisatie gedaan worden. Hieruit blijkt of er sprake is van asbest en welke soort.
  2. Voor het verwijderen van asbest zijn vaak ook vergunningen nodig, denk aan een sloopvergunning.
  3. Als alle vergunningen geregeld zijn, kan gestart worden met de daadwerkelijke asbestsanering. Op de dag(en) van de sanering zal het gebouw afgezet worden.
  4. Na het verwijderen van het asbest, zijn er nog kosten voor het afvoeren van asbest.
Kosten asbestverwijdering

Asbest verwijderen kosten

De kosten van asbest verwijderen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of het gaat om binnen- en buitenasbest. Daarbij is het ook van invloed om hoeveel asbest (m2 bijv.) het gaat. Tot slot is de bereikbaarheid van het asbest een belangrijke factor.

Voor een indicatie van de kosten voor asbestverwijdering kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij Hardeman Isolatie. Omdat de kosten afhankelijk zijn van de locatie en de hoeveelheid asbest, geven wij u graag een maatwerk berekening. Ook de aanvraag van de sloopvergunning kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zijn uw partner bij asbestverwijdering!

Kosten asbest verwijderen per m2

De gemiddelde kosten bij een normaal, golfplaten dak bedragen gemiddeld € 7,- tot € 10,- per vierkante meter. Natuurlijk kan dit variëren afhankelijk van de grootte van het project en andere factoren.


Een vraag, of vrijblijvend advies? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op
Contact Hardeman Isolatie

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord