Asbest verwijderen

Uw asbestdak laten verwijderen op uw stal of bedrijfspand? Dan bent u bij Hardeman Isolatie aan het juiste adres.

Wij renoveren uw asbestdak met asbesthoudende golfplaten volgens de juiste procedures. Neem voor meer informatie over asbest verwijdering en renovatie, contact op met ons, of lees de informatie op deze pagina aandachtig door!

Offerte aanvragen

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie is nodig om te kunnen inventariseren of er überhaupt asbest in de betreffende gebouwen aanwezig is. Dit rapport wordt niet door Hardeman Isolatie zelf uitgevoerd, maar door een onafhankelijke partij. Bedrijven die asbest verwijderen, mogen namelijk in geen geval zelf inventariseren. En dat geldt ook andersom. Wanneer er asbest wordt aangetroffen staat in het asbest inventarisatierapport om welke risicoklasse het gaat en hoe het asbest verwijderd moet worden. Er kunnen meerdere gebouwen opgenomen worden in het rapport. Dit biedt voordelen voor u als klant, omdat al uw stallen en/of gebouwen in één keer geïnventariseerd worden. De asbestinventarisatie zelf wordt in één dag gedaan. 


undefined

Werkvoorbereiding

1). Na binnenkomst van het asbest inventarisatierapport wordt er een afspraak met u ingepland. Tijdens deze afspraak komt er iemand inmeten.

2). Nadat de te renoveren daken zijn gemeten komen de gegevens bij onze afdeling werkvoorbereiding te liggen. U heeft hier  een eigen contactpersoon. Uw werkvoorbereider zal er voor zorgen dat de volledige renovatie als een geoliede machine gaat lopen. Voor aanvullende vragen, extra informatie en de planning staat hij voor u klaar.

In deze voorbereidingsfase zoeken we zo goed mogelijk uit welke bouwkundige voorzieningen er nodig zijn. We denken actief mee over de details van onder andere de constructie, kozijnen en goten. Hoe beter de voorbereiding is, hoe efficiënter de bouw verloopt! Mocht er voor specifieke details (bijvoorbeeld hoekoplossingen) maatwerk nodig zijn, dan zorgen we dat dit snel en exact volgens specificaties geleverd wordt.

Asbest verwijdering

Asbest dak verwijderen

De doorlooptijd van de volledige renovatie is ongeveer een week. Wij nemen telefonisch contact met u op voor het prikken van een datum voor de asbest verwijdering. Van deze datum kunt u altijd uitgaan, mits het weer het toelaat. Bij hevige regen en/of winterse buien is de kans aanwezig dat we de datum verzet moet worden, maar ook dit gebeurt uiteraard altijd in goed overleg met u. 

Wanneer wij uw asbest dak verwijderen, wordt er altijd gebruikt gemaakt van een grote container met daarin een zak. In deze zak wordt het asbest gedaan en deze wordt verzegeld. Door middel van een vrachtwagen wordt dit gestort op de speciaal daarvoor bestemde stortplaatsen. Het stortbewijs krijgt u toegestuurd. Het saneren van het asbest is mede afhankelijk van de planning voor het monteren van de dakbeplating. De asbestverwijdernig van een gemiddelde schuur duurt ongeveer twee á drie dagen.


Asbest saneren

Asbest saneren is eigenlijk hetzelfde als het verwijderen van asbest. De omgeving wordt voorafgaand aan de asbestsanering goed afgezet met gele linten, waardoor het duidelijk is welk gebied bewoners of bezoekers niet mogen betreden. Tijdens de asbestsanering haalt Hardeman Isolatie elk stukje asbest weg. Na de sanering wordt er een inspectie uitgevoerd om te kijken of alle asbest deeltjes weg zijn. Meer weten over de kosten van een asbestsanering? Klik verder naar deze pagina. Komt u in aanmerking voor een subsidie? Neem contact met ons op, we zoeken het graag voor u uit!

 

Montage

Montage

Op het moment dat het oude dak verwijderd is, zijn de nieuwe geisoleerde panelen reeds geleverd. We kunnen dus starten met de montage van het nieuwe dak! We beschikken over vakkundige montageteams en eigen materieel. Denk hierbij aan verreikers, hoogwerkers, (toren)kranen en vrachtwagens met diepladers tot speciale rolsteigers en vacuüm-hefinstallaties. Hierdoor werken we snel en efficiënt zodat die korte doorlooptijd gerealiseerd kan worden.

De afwerking en oplevering

De afwerking en oplevering

De dag waarop uw asbestdak wordt gerenoveerd, wordt ook het zetwerk voor de afwerking ingemeten. Die gegevens worden doorgegeven aan de werkvoorbereider. Alle benodigdheden worden besteld, op maat gemaakt en zo spoedig mogelijk geleverd. Op de laatste dag van de uit te voeren werkzaamheden wordt alles door de vakmannen van Hardeman Isolatie afgewerkt. 

Bij Hardeman Isolatie zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de ervaringen, opmerkingen en reacties van onze klanten! Feedback geeft altijd ruimte tot verbetering. Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. 


Een vraag, of vrijblijvend advies? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op
Contact Hardeman Isolatie


Regelgeving asbest

Is het verwijderen van asbest nog verplicht?

Op dit moment (2021) ben je als huiseigenaar niet verplicht om asbest in je woning te verwijderen. Wel kan de gemeente eisen om je asbest weg te halen, als het asbest zich in een slechte of gevaarlijke staat bevindt. Wat is een slechte staat van je asbest? Dat is bijvoorbeeld als het op een kapot dak zit, waardoor het dak inzakt en de asbestdeeltjes bewegen en loskomen. Als asbest loskomt van een oppervlak, is het schadelijk voor je gezondheid.

Laat je asbest wel altijd verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Hardeman Isolatie heeft alle certificeringen die nodig zijn om asbest te verwijderen.

Vergunningen asbest verwijderen

Om asbest te mogen verwijderen zijn er een aantal vergunningen benodigd:

  • Sloopvergunning
  • Vergunning bij de gemeente

Wilt u precies weten wat u moet aanvragen voor het verwijderen van asbest? Ga dan naar het omgevingsloket. Wanneer u uw asbest laat verwijderen door Hardeman Isolatie, regelen we alle vergunningen voor u. Wij nemen het werk uit handen.

Als u zelf uw asbest wilt verwijderen ( < 10 m²), kunt u zelf de benodigde vergunningen aanvragen en de sloopmelding doen.

 

 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord