Heplu te Haaften

Leo Heuckelum is eigenaar van pluimveebedrijf Heplu. De kippen die van zijn bedrijf komen mogen als 1-ster beterleven vlees verkocht worden bij bijvoorbeeld de Jumbo.

Waarom nu renoveren?

Wat was zijn reden om in 2016 te gaan renoveren? Leo: “Zoals iedereen weet mag er in 2024 geen asbest meer op de daken liggen. Dus de vraag is niet of je gaat renoveren maar wanneer. Onze keus is op dit jaar gevallen omdat we belastingtechnisch er het meeste voordeel aan hadden.”

Geen kuikens in de kou

En wat was de reden om voor Hardeman Isolatie te kiezen? “Er waren een paar voorwaarden” zegt Leo. “We wilden per sé Falk panelen. Want daar heb ik goede ervaringen mee. Daarnaast kwam de planning heel precies. We zitten vast aan de planning van de slachterij. Eens in de 9 weken staat de stal leeg. Dan kan het dak vervangen worden. Als het dan uitloopt staan de kuikens in de kou.

Alles bij één partij

Is de planning gehaald? “Ja, Hardeman Isolatie heeft het prima gedaan. In de eerste week van januari stond de stal leeg. Ze hebben maar 3 dagen nodig gehad voor asbest verwijderen en het nieuwe dak erop leggen. Wat ik echt goed vond is dat ik de hele aanvraag bij 1 bedrijf neer kon leggen. Dat gaf me zekerheid dat het goed zou komen met de krappe planning.

Verrassend meer energie besparen

Vleeskuikens hebben warmte nodig. In de eerste week is er een temperatuur van 34 graden in de stallen. Dit brengt natuurlijk energiekosten met zich mee. “Omdat we 1 van de 2 stallen gerenoveerd hebben kunnen we goed vergelijken wat de resultaten zijn. Zo kwam ik erachter dat, ondanks de bestaande dupanel isolatie, de gerenoveerde stal nog weer 10% zuiniger is met energie. Van de zomer komen er ook zonnepanelen op. Alles bij elkaar zal dat een flinke besparing zijn op de vaste lasten.”

Zelfde recept voor de tweede stal

Al met al is Leo zeer tevreden over Hardeman Isolatie. De eerste stal staat er netjes bij. De tweede stal zal snel volgen. En de planning is geen zorg meer. Dat zit wel goed bij de mensen van Hardeman Isolatie.“Dat ik ze heb aanbevolen bij 5 anderen zegt volgens mij al genoeg”.

  • https://hardemanisolatie.nl/wp-content/uploads/2016/06/MMR5986-460x300.jpg

    Stal na renovatie

  • https://hardemanisolatie.nl/wp-content/uploads/2016/06/MMR6018-460x300.jpg

    Oude stal

"Dat ik ze heb aanbevolen bij 5 anderen zegt volgens mij al genoeg"